Veïns de Sant Antoni denuncien l'ocupació d'un pis per consumir-hi droga

Veïns de Sant Antoni denuncien l'ocupació d'un pis per consumir-hi droga

Fem Sant Antoni avisa l'Ajuntament i la policia que dissabte a la nit van entrar uns presumptes traficants que bloquegen el portal perquè no es pugui tancar


Imatge de la càmera de seguretat del replà del pis ocupat per uns presumptes traficants a la ronda Sant Antoni, 20 / Fem Sant Antoni
Imatge de la càmera de seguretat del replà del pis ocupat per uns presumptes traficants a la ronda Sant Antoni, 20 / Fem Sant Antoni

Sílvia Barroso, directora del TOT Barcelona  / Jordi Play 
per Sílvia Barroso Directora del TOT Barcelona
Els va passar fa dos anys i els ha tornat a passar ara. Un pis buit del número 20 de la ronda Sant Antoni, el del principal, ha sigut ocupat i s'hi podria estar consumint droga, segons han denunciat els veïns, alguns dels quals pertanyen a l'entitat Fem Sant Antoni.
L'ocupació va ser dissabte al vespre. Tornant de sopar fora uns veïns van trobar-se que algú havia posat un cartonet al pany del portal, una manera d'impedir que la porta es tanqui i garantir que hi pugui entrar qui vulgui des del carrer, encara que no tingui clau, i es van témer que havia tornat a passar el que ja van viure fa un parell d'anys.
El pany del portal de la ronda Sant Antoni, 20, bloquejat per uns ockupes perquè no es pugui tancar / @FemSantAntoni
El pany del portal de la ronda Sant Antoni, 20, bloquejat per uns okupes perquè no es pugui tancar / @FemSantAntoni
Efectivament, quan van entrar a l'escala es van trobar que el pis del principal, que havia sigut una sastreria i que fa anys que està buit, l'havien tornat a ocupar. Si fa dos anys els veïns van deduir que es tractava d'una màfia de les que ocupen pisos per vendre l'accés a famílies que no poden pagar un lloguer –els donen les claus per un preu que sol oscil·lar entre els 1.000 i els 2.000 euros i desapareixen, de manera que el client s'hi pot instal·lar fins que el desnonin judicialment–, el cas d'ara podria tenir implicacions més perilloses.
"Hem vist que no s'hi queden a dormir i ahir a la tarda la porta estava oberta i ells no hi eren. Vam treure el cap i hi vam veure culleretes fetes servir per consumir-hi droga, per punxar-se", explica Xavier Caballé, portaveu de Fem Sant Antoni.
Els fets estan denunciats als Mossos d'Esquadra i comunicats la districte de l'Eixample. "El cas és que la propietària del pis no hi inverteix, està en mal estat i no el lloga ningú. Per això atrau okupes", explica.
Els veïns han vist entrar i sortir dos homes –els han gravat també amb una càmera de seguretat– i els han demanat qui eren i què feien allà, i només els han respost: "Amigosamigos".
Segons Caballé, ha quedat clar que no marxaran. "S'han trobat cara a cara amb els veïns i no s'arronsen, els és igual", o sigui que aquí es quedaran. I com que ara hi ha tanta pressió policial al Raval van venint cap a Sant Antoni", adverteix.